Toolbox
Clinic Transitiemanagement

Hoe maak ik mijn transitieopgave waar?

Je bent of gaat aan de slag met een transitieopgave. Of het nu circulariteit, energie, water, klimaatadaptatie, voedsel, biodiversiteit of mobiliteit betreft. Maar dan? Je inhoudelijke kennis, misschien wel in combinatie met kennis van project-, proces of programmamanagement, lijkt onvoldoende om succesvol te zijn. Er is meer nodig. Na deze clinic weet je wat transities zijn en waarom transitieopgaven zo uitdagend zijn. Het is een eerste kennismaking met transitiemanagement, waarna je een aantal handvatten kunt toevoegen aan je arsenaal. Hiermee kun je systeem doorbrekend aan de slag. Een echte clinic dus: we starten met een korte maar stevige theoretische basis, die we daarna toepassen op jouw eigen praktijk. 

Resultaat

  • Kennismaking met transities, transitiemanagement en transitieopgaven
  • Kennismaking met de 10 leidende principes voor het waarmaken van transities
  • Je hebt ervaren hoe de inzet van de 10 leidende principes je handvatten geeft om je eigen opgave succesvol te realiseren

Doelgroep

Deze clinic is voor iedereen die aan de slag is of gaat met transitieopgaven. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Duur

De clinic duurt 4 uur.

Opzet

De clinic bestaat uit theorie en praktijk. Er wordt plenair gestart en afgesloten in een groep van 6 - 12 deelnemers. Tijdens de clinic wordt daarnaast gebruik gemaakt van breakout rooms, waar in groepjes geoefend wordt met de leidende principes op eigen casuïstiek. 

Deze clinic kan op twee manieren worden georganiseerd: 

  • Incompany; locatie, datum en tijdstip worden in overleg met de opdrachtgever bepaald. De clinic kan plaatsvinden op eigen locatie of op onze prachtige vergaderlocatie in Rossum (Gld.).
  • Open inschrijving; een aantal keer per jaar zullen we de clinic geven voor open inschrijvingen. Bij interesse van meer dan 6 personen, kan de clinic doorgang vinden.

Iedere deelnemer ontvangt vooraf een set kaarten met de 10 leidende principes en ondersteunende literatuur.
 

Kosten

Prijzen voor een incompany clinic zijn vanaf € 5.995,- excl. 21% BTW, voor een groep van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Via de open inschrijving betaal je voor de clinic € 500,-, excl. 21% BTW. In het geval er gekozen wordt voor onze vergaderlocatie in Rossum, brengen we cateringkosten in rekening tegen kostprijs. 
Voor al onze opleidingen geldt dat wij zoveel mogelijk maatwerk bieden. Neem dus gerust contact met ons op wanneer je interesse hebt, maar je vraag niet past binnen bovenstaande beschrijvingen. 

Kies voor kwaliteit

VanWaarde zet zich al ruim 10 jaar in voor de grote maatschappelijke transities waar we als samenleving voor staan. We tonen leiderschap, schetsen nieuw perspectief en brengen zaken in beweging om verschillende transitieopgaven waar te maken. We ondervinden dagelijks aan den lijve dat transitieopgaven niet eenvoudig zijn. De kennis en ervaring die we opdoen zien we als ons vak en delen we met veel plezier met anderen. Want zo kunnen we de transities waar we met hart en ziel aan werken verder versnellen. Bekijk ons portfolio om te zien aan welke transitieopgaven we werken.

Meer informatie of afspraken maken?

Mail ons dan via academy@van-waarde.com, of bel met een van onze collega's
Download onze opleidingsfolder om alles nog eens rustig na te lezen. 

Leveringsvoorwaarden

Kijk voor de actuele leveringsvoorwaarden op deze pagina.

Clinic Transitiemanagement