Toolbox
Clinic Transitiemanagement

Hoe maak ik mijn transitieopgave waar?

Je bent of gaat aan de slag met een transitieopgave. Of het nu circulariteit, energie, water, klimaatadaptatie, voedsel, biodiversiteit of mobiliteit betreft. Maar dan? Je inhoudelijke kennis, misschien wel in combinatie met kennis van project-, proces of programmamanagement, lijkt onvoldoende om succesvol te zijn. Er is meer nodig. Na deze clinic weet je wat transities zijn en waarom transitieopgaven zo uitdagend zijn. Het is een eerste kennismaking met transitiemanagement, waarna je een aantal handvatten kunt toevoegen aan je arsenaal. Hiermee kun je systeem doorbrekend aan de slag. Een echte clinic dus: we starten met een korte maar stevige theoretische basis, die we daarna toepassen op jouw eigen praktijk. 

Resultaat

  • Kennismaking met transities, transitiemanagement en transitieopgaven
  • Kennismaking met de 10 leidende principes voor het waarmaken van transities
  • Je hebt ervaren hoe de inzet van de 10 leidende principes je handvatten geeft om je eigen opgave succesvol te realiseren

Doelgroep

Deze clinic is voor iedereen die aan de slag is of gaat met transitieopgaven. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Duur

De clinic duurt 4 uur. Tijdstip en datum worden in overleg met de opdrachtgever bepaald.

Opzet

De clinic vindt in principe plaats op eigen locatie. Zo gewenst stellen wij onze prachtige vergaderlocatie in Rossum (Gld.) om niet ter beschikking. Er wordt plenair gestart en afgesloten. Tijdens de clinic wordt daarnaast gebruik gemaakt van breakout rooms, waar geoefend wordt met de leidende principes op eigen casuïstiek.

Kosten

Je betaalt voor de clinic  € 4.750,- (excl. 21% BTW) voor een groepsgrootte van 6-12 personen. Iedere deelnemer ontvangt vooraf een set kaarten met de 10 leidende principes en ondersteunende literatuur. In het geval er gekozen wordt voor onze vergaderlocatie in Rossum, brengen we cateringkosten in rekening tegen kostprijs.

Kies voor kwaliteit

VanWaarde zet zich al ruim 10 jaar in voor de grote maatschappelijke transities waar we als samenleving voor staan. We tonen leiderschap, schetsen nieuw perspectief en brengen zaken in beweging om verschillende transitieopgaven waar te maken. We ondervinden dagelijks aan den lijve dat transitieopgaven niet eenvoudig zijn. De kennis en ervaring die we opdoen zien we als ons vak en delen we met veel plezier met anderen. Want zo kunnen we de transities waar we met hart en ziel aan werken verder versnellen. Bekijk ons portfolio om te zien aan welke transitieopgaven we werken.

Meer informatie of afspraken maken?

Neem contact op met Monique de Leeuw (06-10505357). Zij is transitiemanager bij VanWaarde en helpt je graag verder!

Leveringsvoorwaarden

Kijk voor de actuele leveringsvoorwaarden op deze pagina.

Clinic Transitiemanagement