Toolbox
Meerdaagse trainingen

Wil je een (nog) beter begrip krijgen van de opgaven waar we als maatschappij voor staan? Wil je snappen waarom deze opgaven niet vanzelfsprekend zijn? Wil je inzicht krijgen in waar jij en je organisatie staan in de circulaire, energie, voedsel of landbouw transitie? Heb je behoefte aan handvatten om de transitieopgave waar te maken? Wil je inzicht in wat de ontwikkelopgaven zijn op individueel, organisatie- en systeemniveau? En wil je hier samen met andere Toekomstmakers kennis over opdoen en leren?
Dan is ons meerdaagse trainingsprogramma misschien iets voor jou. 

In onze meerdaagse trainingen helpen wij toekomstmakers die zich bezig (gaan) houden met transitieopgaven op het gebied van circulariteit, energie, voedsel, landbouw en/of gebiedsontwikkeling, op het HOE van transitiemanagement. Tijdens het programma wisselen we theorie af met de dagelijkse praktijk en inspiratie door gastdocenten. Met onze 10 leidende principes van transitiemanagement als leidraad en houvast. In onze meerdaagse trainingsprogramma's doe je dus kennis op, en profieer je er meteen van in je dagelijks werk. Wij begeleiden je hierin, tijdens en tussen de trainingsdagen door.

Doelgroep

Ons meerdaagse trainingsprogramma is voor iedereen die zich bezighoudt met transitieopgaven en zich wil ontwikkelen als toekomstmaker. Denk aan innovatiemanagers, strategen, beleidsmedewerkers, bestuurders, programmamanagers en technologen. 

Wat je kunt verwachten

  • Een 6-daagse training, plus een terugkomdag om de lessons learned samen verder te borgen. Van jou verwachten we een actieve deelname. 

  • Een intakegesprek om de programma-inhoud maximaal op jouw persoonlijke behoefte af te stemmen. 

  • Tussen de trainingsdagen door wordt er van je verwacht langs je eigen casus het geleerde in de praktijk te brengen en daarop te reflecteren. Hiervoor is ondersteuning vanuit ons trainingsaanbod beschikbaar.  

  • Naast toepassing van het geleerde in de praktijk, is er een tijdsinvestering nodig tussen de trainingsdagen van ongeveer 4 uur om te werken aan een eindopdracht.  

  • Werken met een 'buddy'. Door samen deel te nemen aan deze training, kun je samen optrekken en van elkaar leren.

Ook belangrijk

Wanneer je deelneemt aan deze meerdaagse training verwachten we ook iets van jou:
Namelijk dat je actieve ondersteuning aan jouw deelname door je werkgever of bestuur organiseert. Dit is nodig om het belang van jou als toekomstmaker en het ambassadeurschap dat hieruit voortkomt te borgen in jouw organisatie.  

Kies voor kwaliteit

VanWaarde zet zich al ruim 10 jaar in voor de grote maatschappelijke transities waar we als samenleving voor staan. We tonen leiderschap, schetsen nieuw perspectief en brengen zaken in beweging om verschillende transitieopgaven waar te maken. We ondervinden dagelijks aan den lijve dat transitieopgaven niet eenvoudig zijn. De kennis en ervaring die we opdoen zien we als ons vak en delen we met veel plezier met anderen. Want zo kunnen we de transities waar we met hart en ziel aan werken verder versnellen. Bekijk ons portfolio om te zien aan welke transitieopgaven we werken.

Meer informatie of afspraken maken?

Neem contact op met Jonne Klaver (06-40916119). Hij is transitiemanager bij VanWaarde en helpt je graag verder!

Leveringsvoorwaarden

Kijk voor de actuele leveringsvoorwaarden op deze pagina.

 

(Een mooi voorbeeld van onze meerdaagse trainingen is de Leergang bij de Unie van Waterschappen.)

Meerdaagse trainingen