Portfolio
Samen tegen voedselverspilling
Nederland is geen uitzondering als het gaat om voedselverspilling. Meer dan 1/4 van de voedselproductie wordt verspild. Vijf partijen steken de koppen bijeen om de verspilling vóór 2030 te halveren.

LNV, Rabobank, de WUR, Food Tech Brainport en 360 in Veghel vormen de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Samen met andere bedrijven, organisaties, wetenschappers, overheden en consumenten gaan deze partijen de strijd aan tegen voedselverspilling. Dit is van cruciaal belang op weg naar een circulaire economie. Hierbij gaat het uiteindelijk om de transitie naar een duurzaam voedselsysteem en niet alleen om de voedselverspilling. 

Inmiddels hebben 52 partijen zich gemeld als stakeholder die het initiatief financieren. Extra sponsoring komt van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gemeente Meierijstad, Provincie Noord-Brabant, Rabobank en Wageningen University & Research.

Zo zijn we VanWaarde

VanWaarde helpt bedrijven die voedselverspilling willen aanpakken. Hoewel Samen tegen Voedselverspilling pas recent is gestart, hebben zich al ruim 60 bedrijven gemeld die aan de slag willen met hun reststromen. De volgende stap is dat we met deze partijen samenwerkingsverbanden oprichten die de verspilling in de hele voedselketen aanpakken. Zo kunnen we echt systeemdoorbrekend impact maken.

Wil je meedoen?

Neem contact met ons op. 

Samen tegen voedselverspilling
Samen tegen voedselverspilling