Portfolio
COVID-19 Jeroen Bosch Ziekenhuis
Op 27 februari 2020 werd de eerste patiënt met COVID-19 in Nederland gevonden. Niet veel later werd Nederland geconfronteerd met een sterke groei van het aantal COVID-19 patiënten.

De regio Noordoost Brabant werd bijzonder hard getroffen door het COVID-19 virus. In korte tijd werd een exponentiële stijging van het aantal COVID-19 patiënten in de regio verwacht. Een stijging die de zorg onder enorme druk zou zetten. In korte tijd moest de zorg voor patiënten met COVID-19 effectief, veilig én op een menswaardige manier worden ingericht.

Zo zijn we VanWaarde
VanWaarde is in sneltreinvaart ‘ondergedompeld’ in de wereld van zorgverleners uit de regio Noordoost Brabant. Samen met Jam Visual Thinking heeft VanWaarde het initiatief genomen in het voorspellen én in beeld brengen van toekomstige patiëntstromen. Een rekenkundig model is opgezet dat inzicht gaf in het aantal patiënten op de Spoed Eisende Hulp, hoeveel patiënten daarvan werden opgenomen op de verpleegafdelingen en wat het verwachte aantal patiënten was dat in aanmerking kwam voor een IC-opname. Tegelijkertijd heeft VanWaarde met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Van Neynsel in recordtempo een tweetal Coronazorgcentra klaargemaakt. Centra waar 24-uurszorg geborgd is en waar patiënten samen met één van hun naasten in quarantaine gaan. Op basis van deze ervaringen is een draaiboek ontwikkeld om ervoor te zorgen dat bij een volgende piek een dergelijk (tijdelijk) zorgcentrum snel ingericht kan worden.

Het resultaat?
Dankzij het rekenkundig model en helder communiceerbaar overzicht van het crisisproces kon beter worden gestuurd op de benodigde capaciteit, hielden betrokkenen overzicht en wisten ze voor welk deel ze verantwoordelijk waren. De Coronazorgcentra hebben menswaardige zorg mogelijk gemaakt en zouden mede oplossing bieden aan de verwachte capaciteitsproblematiek.

Wil je meer weten?
Neem contact met ons op! Bel met Robertjan Zonneveld (06 53246376).

Meer weten? Check ook: 

COVID-19 Jeroen Bosch Ziekenhuis
COVID-19 Jeroen Bosch Ziekenhuis
COVID-19 Jeroen Bosch Ziekenhuis
COVID-19 Jeroen Bosch Ziekenhuis